Food

Musthaves voor in je keuken

Een paar maanden geleden ging ik verhuizen. Verhuizen betekent dozen inpakken en bij mij waren de meeste dozen gevuld met spullen uit mijn keuken. Ik ben dol op koken en de keuken is de ruimte waar ik het meeste gebruik van maak. Je kunt je voorstellen hoeveel spullen ik heb (of had). Zo kwam ik allerlei dingen tegen die ik niet dagelijks gebruik, maar op sommige momenten echt nodig heb. En dus dit lijstje, met mijn favoriete spullen uit de keuken die ik (en misschien jij ook) niet kan missen. Benieuwd naar jouw favorieten.

Apparatuur
De basics natuurlijk zoals een ijskast, oven en gasfornuis natuurlijk. Maar wat dacht je van een blender, keukenmachine of waterkoker? Dingen die je elke dag gebruikt, of soms iets minder. Ik kan niet meer zonder mijn Magimix apparatuur (no spon trouwens!). Mijn powerblender gebruik ik elke dag, mijn foodprocessor elke week en die ijsmachine van 8 kilo ongeveer 3 keer per jaar (want ik woon ongeveer naast Massimo), en toch kan ik niet zonder. Home made stracciatella ijs, vers uit de machine is toch echt het allerlekkerste.

Pannen
Je hebt ze in alle soorten en maten natuurlijk. Simpele braadpannen, mijn favoriete Creuset, stoompannen, koekenpannen… je snapt het wel, denk ik. Nu ben ik van mening dat je nooit genoeg pannen hebt, en ik ben zelf nog al dol op al die verschillende soorten en maten. Van een kleintje om pijnboompitten of nootjes te roosteren tot hele grote waar met gemak een hele kip in kan. BK lanceerde laatst een prachtige pannenset (Q-linair) met een super handig afgietsysteem. Met een kleine draai aan de deksel, vergrendel je deze en kun je met gemak (en een stuk veiliger) je eten afgieten. Geen gehannes meer met de deksel, en zelfs die kleine quinoa blijft in je pan. Fantastisch!